Glutamic Acid
Найпоширеніша амінокислота у природному зволожувальному факторі шкіри (NMF) — глутамінова кислота утримує вологу та підтримує оптимальний pH рогового шару. Також є попередником polyglutamic acid та sodium PCA.
Що це таке
Glutamic acid (глутамінова кислота, Glu) — аліфатична дикарбонова амінокислота. В INCI: Glutamic Acid. Є домінуючою амінокислотою в NMF шкіри (~12% амінокислотного пулу NMF). Попередник PCA (піролідонкарбонової кислоти) — одного з найважливіших NMF-компонентів. Природно міститься у шкірі та харчових продуктах.
Для чого у косметиці
Зволожуючий NMF-компонент у сироватках, есенціях та кремах для зневодненої шкіри. Часто поєднується з іншими амінокислотами (serine, glycine, alanine) для відтворення повного амінокислотного профілю NMF.
Переваги
- Зволоження через відновлення NMF — Glutamic acid є прямим компонентом NMF — поповнює природний запас амінокислот рогового шару, виснажений агресивним очищенням, ретинолом або зовнішнім середовищем.
- pH-буферна дія рогового шару — Дикарбонова природа глутамінової кислоти надає їй буферні властивості — підтримує слабокислий pH рогового шару (~5.5), оптимальний для захисних ферментів та мікробіому шкіри.
- Попередник PCA та синергія з NMF-формулами — Конвертується у роговому шарі в PCA — один із найпотужніших природних humectant. У комплексних NMF-сироватках є ключовою «будівельною» молекулою для відтворення природного зволажуючого фактора.