Carnosine
Природний дипептид з виключними антиглікаційними та антиоксидантними властивостями. Карнозин захищає колаген та еластин від руйнування, уповільнює процеси старіння шкіри на молекулярному рівні.
Що це таке
Carnosine — дипептид (бета-аланіл-L-гістидин), що природно міститься у м'язах та мозку. Потужний антиглікаційний агент: захищає білки (колаген, еластин) від Advanced Glycation End-products (AGEs) — пошкоджень, що виникають під впливом цукру та призводять до жовтого тону та зморшок. В INCI: Carnosine.
Для чого у косметиці
Застосовується у антивікових сироватках та кремах, особливо ефективний для шкіри людей з підвищеним вживанням цукру або при передчасному старінні. Добре поєднується з вітаміном C та пептидами.
Переваги
- Антиглікаційний захист — Захищає колаген та еластин від глікації — пошкодження цукром, що спричиняє жовтий тон, зморшки та втрату пружності.
- Потужний антиоксидант', "text": "Нейтралізує вільні радикали та захищає клітинні структури від окислювального пошкодження. —
- Захист структурних білків', "text": "Підтримує цілісність колагену та еластину, зберігаючи пружність та молодість шкіри. —